Денят за връщане на лекарствата

Управлението за борба с наркотиците  (Drug Enforcement Administration, DEA) заявява, че през  поредния определен ден за връщане на лекарствата –  29. 10. 2011г., американците са върнали 188,5 тона неизползвани или с минал срок на годност лекарства от домашните аптечки. В този ден из цялата страна са работили 5237 приемателни пункта.  Акцията  се провежда с подкрепата на местните власти и обществените организации във всеки щат.

DEA организират  този Ден за трети пореден път през последните 13 месеца. За целия този период американците са предали около 500 тона ненужни лекарства, които са унищожени по подходящ начин. Този факт ясно говори за необходимостта от разработване на програма за изземането и унищожаването на неизползваните и вече негодни лекарства , за да не попадат те в ръцете на децата и наркоманите и изхвърлянето им в общата смет да не замърсява околната среда.

Можем само да се надяваме българските семейства да не задържат излишни и с минал срок на годност лекарства, защото както знаем дори и елементарното разделно изхвърляне на сметта не можа да се внедри у нас и дори да иска , човек няма къде да изхвърли токсичните за почвата и водата, негодни за употреба,  лекарствени  препарати.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД