Ако искате вярвайте, но опитайте

Докато тичат, повечето хора издишват въздуха в момента,  когато докосват земята с десния си крак. Това намалява налягането в черния дроб и води до усещане на болка в гърба. За да се избегне това, издишвайте едновременно с докосването на земята от левия крак.

Ако сте се изгорили, веднага  натиснете изгорялото място с въглавничката на средния пръст. Естествено това работи само, ако изгорялата площ  не е голяма. Ако е изгорена по-голяма повърхност от кожата, но изгарянето е леко може след охлаждане да намокрите мястото с водка.

Изпитваш болка? – Кашляй!

Опитът показва, че да се намали бързо усещането за болка, например когато ви бият инжекция  трябва да кашляте. Кашлицата мигновено увеличава налягането в гръдния кош и гръбначния канал и това намалява активността на болковите рецептори.

Незабавно подобряване на слуха

Когато сте на шумно място, а се опитвате да чуете например мелодията от мобилен телефон, насочете към нея лявото си ухо. Заради специфичната обработка на звуковите сигнали в човешкия мозък, именно лявото ухо е по-чувствително към мелодичните звуци.

Ако ви потече кръв от носа,  веднага сложете парче памук  под горната устна, над предните зъби , точно зад трапчинката и натиснете силно. Кървенето трябва да спре бързо. Това се случва, защото кръвта изтича от носната преграда, а налягането в горепосочената зона  притиска кръвоносните съдове и  спиране кървенето.

Докато спят , някои хора в съня си  чувстват горчивина в устата, тъй като съдържанието на стомаха през хранопровода може да влезе в гърлото, което води до дискомфорт. Това явление се нарича гастроезофагеален  рефлукс. Като начин на облекчение може да се препоръчва да се спи на лявата страна, тъй като тогава стомахът ще бъде под нивото на хранопровода.

Избави се от настинка за 20 минути

Звучи невероятно, но защо да не се опита? Ако имате запушен нос, направете последователно две движения. Първо допрете езика до небцето и после притиснете точката между веждите.Ако повторите в този ред 2-3 пъти това, носът ще се отпуши. Това се дължи на особената пореста  кост, която сякаш се „люлее“ и постепенно отваря път на вдишвания и издишвания въздух.

Когато ви предстои важна среща, например изпит или интервю за работа, сърцето ви сякаш ще изскочи от гърдите, карайки ви да се вълнувате и да усещате силно безпокойство. Опитайте се да духнете силно на палеца!  Според  експерт от университета в Питсбърг,  на вагусовия нерв , който контролира и сърдечната честота,  може да бъде въздействано  чрез издишване на въздух по определени участъци от кожата.

Да преодолеем съпротивлението

Ако намерите ентусиаст в компанията, направете следния опит: Нека човекът застане прав на равно място и да вдигне хоризонтално ръката си с дланта надолу. След това натиснете  с два пръста китката му от горната страна. Той ще се съпротивлява в стремежа си да удържи ръката хоризонтално. Ако го накарате да стъпи с единия си крак по-високо с около 30 см., например върху 2-3 книги и повторите опита, съпротивлението ще изчезна. Когато краката са опрени на различна височина гръбначният мозък леко се изкривява, подсъзнанието приема това за опасно и пренебрегва несъществените въздействия.

Спрете земята!

Ако сте препили и земята почва да се изплъзва изпод краката ви, поставете длан на твърда неподвижна плоскост, например маса. При повишена концентрация на алкохол в кръвта, част от него попада във вестибуларния апарат, отговарящ за равновесието, при което мозъкът е объркан от лошото качество на информацията, достигаща до него. Стоенето с ръка, опряна на твърда неподвижна повърхност „превключва“  мозъка , след което е по-лесно да се запази равновесие.
По ръцете има огромно количество рецептори, затова този метод  работи добре.

Преяли сте със сладолед и главата ви е заболяла заради ниската температура в устата и преохлаждане на нервите по небцето. Притиснете силно език към небцето на колкото може по-голяма площ, така то ще се затопли и болката ще се успокои.

Задава се ПМС или ви заливат горещи вълни –намажете слепоочията си с кашица от настъргана скилидка чесън за 15 минути и всичко ще е наред.

Ако имате проблеми с дисковете на гръбначния стълб, всяка вечер преди лягане и в продължение на месец и половина, трябва да изяждате по една смокиня, прясна или сушена според сезона, 5 сушени кайсии и поне една слива. Тези плодове съдържат вещества, които възстановяват тъканите, а това позволява на прешлените без външна намеса да заемат естествените си места. Необходимите за това вещества се получават само при едновременното ползване на посочените плодове.

Общо 2 коментара към статиятаДобавете коментар
 1. От собствен опит:
  Ако тичате и ви заболи всичко – просто не тичайте, не е здравословно!
  Ако сте се изгорили, веднага натиснете изгорялото място с въглавничката на средния пръст, стига да не сте си изгорили точно него!
  … когато ви бият инжекция трябва да кашляте. По добре не мърдайте изобщо, защото ще си навлечете неприятности, които са нищо в сравнение с болката!
  Когато ви предстои важна среща, например изпит отидете гладни, недоспали и по възможност да ви се пишка. Така ще се съсредоточите максимално, за да приключите с тази работа веднъж за винаги и да удовлетворите човешките си нужди.
  А тази работа със спирането на Земята, по-добре недейте, времето трябва да продължи да върви, за да ви се разкара махмурлука.

  Интересно четиво! :-)

 2. Наистина е интересно и най-важното е, че някои неща са проверени или поне достоверни, други са просто забавни и има само едно абсолютно невярно нещо – за смокините и дисковата херния.

  А шегата си е шега – ако ви боли окото, докато пиете чай, извадете лъжичката от чашата :-)

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД