Защита от електромагнитното замърсяване

Човек е постоянно подложен на електромагнитно облъчване.

С напредването на новите технологии в живота ни навлизат все повече електроуреди.Те улесняват ежедневието, но в същото време са източник на вредни електромагнитни вълни.Непрекъснато заобиколени от мобилни телефони, компютри, микровълнови печки, телевизори , ютии, климатици, сешоари, увлечени в бързия ритъм на делника , рядко си даваме сметка, че всички тези електроуреди, както и цялата електропреносна мрежа,  са основната причина за електромагнитното замърсяване около нас.

Повечето специалисти са на мнение , че всяко ниво на електромагнитните излъчвания е вредно за човешкото тяло. Най-вредните последствия от това замърсяване са стрес, безсъние, мигрена, проблеми с кожата, загуба на памет,  бързо отслабване или напълняване, болести като паркинсон, алцхаймер, парализа, рак или мозъчен тумор. Добре е да се знае, че замърсяване от порядъка на 2 mG крие риск от развитие на мозъчен тумор. При бременните жени високото електромагнитно замърсяване може да доведе до усложнения при раждането, аборт или преждевременно раждане, както и до увреждане на плода.

След дългогодишни проучвания и спорове  световните здравни организации са вече сигурни, че използването на мобилните телефони не е безопасно. Препоръките са да не се говори повече от 1-2 минути, защото тогава се повишава температурата на мозъка; при набирането на номера телефонът да се държи по-далече от ухото, защото тогава лъчението е по-силно, а следващият разговор да е след 30-40 минути; да не се оставят включени компютрите нощем, да не се спи в стая с работещ хладилник; обсъжда се възможността да се забрани ползването на мобилен телефон от деца поне до десетгодишна възраст .

Американската компания BIOPRO TECHNOLOGY, представена отскоро в България , чиято дейност е да разработва иновативни продукти, навлиза у нас с два революционни чипа, които неутрализират негативното електромагнитно лъчение на мобилните телефони и всички останали електроуреди, използвани в ежедневието. Те съдържат високоизолиращ  полимер, случайно открит при проучвания в района на Чернобил, който предпазил малко селище близо до епицентъра от ужасните последици от радиацията. На базата на този полимер, с помощта на специалната нанотехнология MRET (технология срещу ефекта на молекулярния резонанс) и ERT (технология за енергийния резонанс) са разработени продуктите CELL CHIP- за мобилни телефони и  BIOPRO UNIVERSAL CHIP- приложим при всички електроуреди. Специалният  високоизолиращ полимер разпространява вълни с ниска честота срещу вредните за човешкия организъм ЕМВ. Вследствие на това ЕМВ се видоизменят като придобиват естествения си хаотичен вид, срещан в природата. В процеса на производството във всеки от чиповете се инжектира полимерът, който впоследствие се втвърдява и приема формата на защитната пластмасова обвивка.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД