10 минути лазерна терапия и… спираш да пушиш

Д-р Ночева прилага един от най-ефикасните методи за отказване от цигарите SmokEX-PRO.

88 процента отказват цигарите, над 500 000 са спрелите да пушат. Това са накратко успехите в Германия на SmokEX-PRO, един от най-ефикасните методи за отказване от тютюнопушене. Терапията е разработена в страната на Гьоте и вече 5 години се използва в 15 специализирани клиники. Въпреки че не е скъпо, около 60 процента от цената на лечението се поема от различните немски здравни каси.
Аз лично отказах цигарите, благодарение на този метод, казва д-р Десислава Ночева, която от половин година прилага SmokEX-PRO в пловдивската клиника „Медикус Алфа”. Отказах ги само след 10-минутно третиране на активни точки на ушите и носа. Преди също съм опитвала да спра цигарите, обяснява лекарката. Желанието ми за пушене обаче беше много силно, чувствах се напрегната и мислех постоянно за „цигарата”. В деня, когато си направих SmokEX-PRO, чувството беше доста по-различно – бях спокойна, уверена, че ще продължа живота си без дим и липсваше неописуемият копнеж за палене на цигара. Над 100 пушачи вече казаха сбогом на вредния навик след прилагане на метода, съобщава д-р Ночева.
Какво представлява SmokEX-PRO?
Това е метод, при който лазерен лъч в комбинация с лек, стимулиращ ток се третират активните точки в ухото – на едното 18, на другото 20, и 4 точки на носа. Усещането е само леко боцкане, обяснява д-р Ночева. Пациентът не изпитва никакъв дискомфорт. Апаратът има 30 степени на мощност, като за всеки човек индивидуално се определя на каква степен да се работи, така че да е в релаксиращо състояние. Самата процедура трае 5-10 минути. Преди това се провежда разговор с пациента в рамките на 30 – 40 минути. При някои заклети пушачи може да се наложат 3-4 процедури. Макар, че има и такива, пуфкали по 30 цигари на ден 30 години и само след един сеанс приключват с тютюнопушенето. В случая решаваща е и силната мотивация за отказване, категорична е д-р Ночева. След процедурата пациентът продължава с „домашно лечение” – билколечение с три спиртни извлека на валериана, глухарче и тинтява. Валерианата действа успокояващо и премахва напрежението от липсата на цигара. Глухарчето спомага за прочистване на отровите от организма. Тинтявата допълнително намалява желанието за пушене. Умерени дози магнезий и витамин Б-комплекс също спомагат за запазване на ефекта от процедурата. Добре е първите няколко седмици да се намали пиенето на кафе и да се повиши приема на вода, препоръчва още д-р Ночева. Защото кофеинът започва да влияе по-силно, при изчистването на организма от никотина и хората погрешно възприемат повишената раздразнителност от кафето за никотинов глад.
От 1 юни влиза забраната за пушене в обществените заведения. Все повече работодатели предпочитат служители непушачи, защото е доказано, че тяхната ефективност в работата е по-висока. Това са все фактори, които ще въздействат за отказ от тютюнопушене, за позитивен стремеж да се подобрява качеството на живот. Да не забравяме и най-важното, че пушачите, освен, че вредят на себе си, влошават здравето и на всички около себе си. А отказването на цигарите със SmokEX-PRO, който от миналата година се прилага и в България, струва по-малко от разхода за едномесечно пушене.

1 коментар към статиятаДобавете коментар
  1. Не се доверявайте на Д-р Ночева! Познавам доста нейни пациенти и нито един доволен! Само ще си дадете парите!!!

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД