Корейци създадоха апарат за липосукция без операция

Пловдив е едно от двете места в България, където се извършва кавитацията.

Три  изследователски колектива към южнокорейската компания „Skinrex” създадоха апарат CAVI-LIPO /Кави – Липо/, който извършва липосукция без намесата на хирургическия скалпел. В основата му е кавитацията – един от най-важните съвременни терапевтични методи в медицината и козметологията.

Същината на ултразвуковата кавитация е въздействие на ултразвукови вълни с ниска честота върху мастната тъкан . В междуклетъчното пространство се създават микроскопични мехурчета, нарушаващи целостта на мембраните на мастните клетки без да се засягат околните структури. Ултразвуковите вълни се предават на тъканите чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника на апарата. В резултат на процедурата мастните клетки в третираните зони се разрушават и се превръщат в течност, която се изхвърля с урината. Уникалното на апарата за нискочестотна ултразвукова кавитация CAVI-LIPO е, че не само разрушава мастните клетки, но и разтваря мазнините и те биват изхвърлени естествено чрез отделителната система. Така теглото се редуцира и целулитът изчезва. При работата с апаратите за кавитация има изключително неприятен шум в ушите. Южнокорейският CAVI-LIPO е единственият, при който неприятният звук в ушите и вибрациите не се усещат. Апаратът разтапя мазнините и те никога не се връщат в предишната си целулитна форма.

За да се премахне окончателно „портокаловата кожа” и да се намали теглото са необходими от 6 до 12 процедури, като интервалът между тях може да варира от 5 до 10 дни. Работи се локално, максимум 40 минути на процедура – две до три зони по избор – седалище, бедра вътрешна или външна част, корем, паласки, ръце, прасци, колена.

Резултатите от кавитацията може да се видят веднага. Много често обиколката на талията намалява с 3 см само след 20-минутно третиране на зоната. Нехирургическата липосукция е единственият ефективен, безболезнен и безопасен неинвазивен метод за избавяне от излишните мазнини. За хората, които страдат от свръхтегло и целулит ултразвуковата кавитация е най-бързият начин за извайване на тялото. Тази процедура заема едно от челните места в света за радикално намаляване на обиколката на талията и ханша. Използва се не само за премахване на целулит, но и за корекции на дефекти след хирургическа липосукция.

В България засега апаратът се използва само на две места.

Общо 2 коментара към статиятаДобавете коментар
  1. Моля, бихте ли ми казали къде?

  2. Я виж ти вече какви неща има и с каква лекота може да се постигне хубаво изваяно и най вече стегнато тяло, но ако всеки един продължава да се тъпче и да води заседнал начин на живот тези липосукции няма да имат дълъг ефект.Благодаря за информацията радвам се че вече гледат без операции,които са доста жестоки да се постигат мечтаните сантиметри.Интересно ми е каква е цената да речем за 12 процедури, за да се ориентираме колко да си подготвим и да започнем да спестяваме.Интересно как само с ултразвуковата кавитация е въздействие на ултразвукови вълни с ниска честота върху мастната тъкан и по този начин всичко действа и гори без болка.Моя приятелка преди два месеца започна процедури подобни на тези, но това ми звучи доста по иновативно.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД