Здрави и чисти зъби без паста

Четката Соладей Еко се предлага в различни цветове.

Нова четка за зъби, изобретена в Япония от д-р Йошинори Накагава, отхвърля необходимостта да се ползва паста. Както се знае, повечето пасти за зъби съдържат флуор, а тези без флуор се намират трудно и са доста по-скъпи. Да припомним:флуорът е  опасен за здравето , използването му за зъбна профилактика се оказа поредната медицинска заблуда.Човешкият организъм се зарежда с флуор от храната и водата, дозирането му по изкуствен начин е проблематично, затова повечето развити държави вече отричат изкуственото му добавяне под каквато и да е форма. Както подсказва името и, новата четка за зъби Соладей Еко се активира от светлината. В дръжката е вградено специално стъбло от титаниев двуокис, вещество с мощни антибактериални свойства.

При четкането на зъбите под въздействието на светлината титаниевото стъбло отделя отрицателни йони, които се смесват със слюнката и попадат по зъбите, където се свързват с положителните водородни йони от киселините на зъбната плака и ги неутрализират. Така даже при леко четкане зъбната плака се разрушава и се отстранява от зъбите. Не е нужна никаква сила – светлината върши цялата работа. Генерираните отрицателни йони, смесени със слюнката, помагат и за неутрализиране на лошия дъх, причинен от бактериите.

При миенето на зъбите вечер е важно да има добър източник на светлина и устата да е широко отворена, за да навлезе светлината.Дори вода не е нужна, но ако не сте на къмпинг, може да намокрите четката преди употреба. Отделените от нея и смесени със слюнката отрицателни йони продължават да действат  дори след приключване на четкането.

Тази четка практически е вечна, необходимо е само да се сменя главата по същия начин, по който се сменя употребяваната 3 месеца традиционна четка за зъби.

С нея може да се почиства и езика, но е нужно наблизо да има вода, за да се изплакне езикът, тъй като по него се намират повечето от бактериите в устата.Възможно е след четкане на езика четката да промени цвета си, тогава е нужно да се измие с вода.

Четката Соладей Еко е новост само за нас. В Япония тя се използва от няколко години и е на път напълно да замени конвенционалните четки.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД