98% от българите имат кариес. Започват безплатни прегледи в София

В началото на учебната година дентална клиника „Св. Аполония“ в София и д-р Богомил Стоев (лекар по дентална медицина) организират безплатни профилактични прегледи за всички ученици и техните родители на територията на столицата.

Причината е тревожната статистика, която сочи, че средното разпространение на кариес сред населението на България е 98% (2002-2009 г., д-р Бойко Бонев от ФДМ – София). Това доказва липсата на изградени навици за профилактика на българите и ниска дентална култура.

Целта на инициативата е да покаже, че ранната и редовна профилактика намалява рисковете от развитието на тежки дентални заболявания, които могат да предизвикат и редица здравословни усложнения.

Всяка седмица в периода от 15 септември до 15 декември 2012 г. желаещите могат да посетят клиника „Св. Аполония“. Те могат да запишат своя час в дните от понеделник до петък и да получат безплатно профилактичен преглед, обучение в използването на необходимите профилактични средства и изготвяне на план за лечение.

За да бъде избегнато развитието и усложнението на различни болезнени дентални заболявания е наложително да се осъществяват профилактични прегледи на всеки шест месеца.

Оралното здраве е свързано със създаването на редица навици, част от които са редовното посещение при зъболекар, здравословното хранене, правилната грижа за зъбите, използването на различните препарати и средства за орална хигиена.

Телефонът за записване на час за безплатен преглед в дентална клиника „Св. Аполония“ в София е 02/4701616.

На  адрес: clinic@bogomilstoev.com всеки може да получи лична професионална консултация.

Създаден е и безплатен портaл: www.bogomilstoev.com с подбрана от специалистите полезна информация за всичко, свързано с денталните заболявания, превенцията и лечението им.

 

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД