Водещи лекари от страната създадоха първата частна онко болница

Д-р Румяна Илиева и д-р Хр.Мурджев в новата клиника.

Д-р Румяна Илиева и д-р Хр.Мурджев в новата клиника.

Лечението е безплатно, липси на лекарства не съществуват

Водещи специалисти, които не са удовлетворени от досегашния начин на лечение на пациентите в областта на медицинската онкология, създадоха първата частна онкологична болница в България. МБАЛ „Централ онко хоспитал“ е специализирана за лечение на онкологично, хематологично и неврологично болни. Болницата е в Пловдив, въпреки, че част от основателите и са лекари от софийско онкологично дружество и от Стара Загора.

„Причината да създадем здравното заведение е желанието ни да променим отношението, обслужването, качеството на лечение на страдащите от злокачествени заболявания“, обясни д-р Заприн Пепелов, медицински управител на „Централ хоспитал“. Към болницата е основана и Етична комисия, която да подпомага провеждането на клинични изпитвания. Благодарение на тях се усъвършенства лечението в онкологията – въвеждат се лекарства на експериментално ниво, на които предстои регистрация. По желание болните могат да се включат в проучванията на медикаменти, за възможност за по-ефикасна терапия.Новата структура разполага със 120 легла само за медицинска онкология, отделно за хематология и неврология. Болните са настанени в луксозни, климатизирани стаи с телевизор, санитарен възел и интернет.

Лечението е абсолютно безплатно за здравноосигурените. Провежда се по договор със Здравната каса. Персоналът се отнася с изключителна грижовност и осигурява максимален комфорт за лежащо болните и тези, които идват за часове за провеждане на предварително планувани химиотерапии. В „Централ хоспитал“ се стремят да няма липси на медикаменти.

Oсвен комфортната база и редовното зареждане на лекарства, болните имат възможност да се лекуват при едни от най-добрите онколози в България. Екипът поддържа постоянна връзка с доц. д-р Константа Тимчева, национален консултант по медицинска онкология и химиотерапия. Най-уважаваният и от пациенти, и от лекари онко специалист в България е сред основателите на „Централ хоспитал“. Шеф на онкологичното отделение е не по-малко признатият д-р Велко Минчев. Тук работи и д-р Венета Котева.Привлечени са и двама изключителни лекари от Стара Загора – д-р Христо Мурджев и д-р Румяна Илиева. „За съжаление медици от града на липите дават грешна информация на болните, че д-р Мурджев и д-р Илиева работят извън страната“, съобщава д-р Пепелов.

Управителят посочва, че в онко болницата има назначени и психолози, защото това е заболяване, при което освен тялото страда и психиката на човека, стресът е огромен. Ръководител на екипа психолози е проф. Румен Стаматов. „Хората трябва да приемат диагнозата и да наберат сили да се включат в терапията, защото самоучастието, вярата в победата над болестта е половината от лечението“, подчертава управителят на първата частна онкологична болница в България.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД