Безплатни прегледи за кожни образувания в Медицински център 1 – Пловдив

От 5 ноември до края на месеца в Медицински център 1  в Пловдив  се провеждат профилактични прегледи за кожни тумори и бенки. Консултациите, които ще продължат близо  един  месец, са безплатни за пациенти от цялата страна като за тях не се иска направление от личния лекар. Единственото условие е да се запише предварително час на тел. 032/ 644 222. Дерматовенеролозите д-р Галина Арабаджиева и д-р Нели Апостолова ще извършват прегледите.

„Правим безплатните консултации през есента, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е активирало по-бурното развитие на някои кожни образования. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона могат да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират”, обяснява  д-р Галина Арабаджиева. Според нея хората търсят лекарска помощ късно поради липсата на направления за специалисти и ниската здравна култура.

Хора с кожни образувания, които нарастват, кървят, сърбят или въобще се променят по някакъв начин, е добре да правят поне  веднъж в годината консултация при дерматолог . Преди да се предприеме козметично премахване на кожни образувания при неспециалисти,  задължително е да се вземе мнението на дерматолог. Защото едно некомпетентно третиране на бенка може да доведе до нейното израждане в меланом, кожен рак, който протича толкова агресивно, че в рамките на месец-два може да  обхване всички органи и системи с метастази.

 

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД