Лекари в Пловдив с нов подход – цялостно лечение на тялото и душата

„Към човека трябва да се подходи като към цялостна система, за която да се грижим“. Това холистично отношение към болните прилагат две пловдивски лекарки, водещи дерматолози у нас – д-р Галина Арабаджиева и д-р Нели Апостолова.

„Човешкото тяло разглеждаме не като съвкупност от отделни органи, а като едно цяло, съчетано с ум, сърце, душа“, обяснява д-р Арабаджиева, която освен дерматолог е хомеопат и лекар натуропат.

„Бащата” на медицината – Хипократ, е твърдял, че да си здрав означава да си постигнал хармония както със самия себе си, така и с околния свят. Той е вярвал, че това, което става в ума, засяга и тялото и, че човек трябва да се лекува във всичките му измерения, като се има предвид и средата, в която той живее и работи.

Именно този подход към пациента прилагат двете пловдивски лекарки в новооткрития си холистичен център „Хармония“. Още на входа те са изписали „Здраве, хармония, любов, благодарност, доброта, прошка, солидарност“. „Тези думи за мен са изпълнени със смисъл. Именно с доброта и съпричастност подхождаме към проблемите на всеки пациент. За мен това е мисия, душата ми иска да работя по този начин“, сподели д-р Арабаджиева.

Тук всичко е доста по-различно от традиционните лекарски кабинети. Звучи релаксираща музика, за да може пациентите да се отпуснат и спокойно да говорят за проблемите си. Прилича по-скоро на уютен дом, отколкото на болнично заведение. Лекар и пациент пият „ангелски“ чай и разговарят.

Основните методи, които прилагат д-р Арабаджиева и д-р Апостолова са лечебно хранене – прочистване на организма чрез храна, хомеопатия, цветотерапия. Работят и естетична медицина с използването на филъри и ботокс, но се стараят да изградят хармония у хората, обяснявайки им как да се запази външната красота чрез храната. Според д-р Арабаджиева част от лечебния процес е именно здравословното хранене.За това разчита на първия ресторант по суровоядство у нас „Вежжик“, ситуиран на покрива на „Леро сити център“в Пловдив. Главен готвач в ресторанта е Мер, гуру в здравословното хранене. Изключително вкусните ястия са или абсолютно сурови, или приготвени на пара или леко запечени.

 

 

Общо 2 коментара към статиятаДобавете коментар
  1. Някой да знае как се лекува акне?

  2. @Н.Б, –
    На въпросът Ви не може да се отговори накратко. Акнето протича през различни стадии. Взимат се впредвид и възрастта на пациента, както и придружаващите заболявания. Ако желаете, посетете форума, където можете да получите индивидуални съобщения.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД