Чудо на природата или отрицание на медицинските догми

Вестник „Известие” разказва историята на Раиса Сафиевна от Уляновск, Украйна.

От мига, в който свързва съдбата си с Рашид Шакиров,  цели 25  години, възпитателката в детска градина мечтае за тяхно общо дете.Той е вдовец с три деца, които Раиса отглежда като свои и чиято възраст в момента е между 26 и 35 години.Собствени деца тя няма.Преживява няколко спонтанни аборта, а  в последните 17 години дори не успява да забременее.

Когато това се случва, лекарите от уляновската поликлиника не могат да повярват.Стреснати и притеснени, те уговарят жената да роди със секцио , тя с усмивка  отказва.Чувства се прекрасно, няма здравословни проблеми и износва бебето съвсем нормално.

При започване на раждането лекарите все пак  успяват да я уговорят да роди със секцио,защото се боят да поемат риск.  Тя се възстановява учудващо бързо и веднага започва да кърми детето си.Момченцето се ражда в полунощ срещу 2012г.,напълно здраво,  с тегло 2630 грама и ръст 49 см.

Когато я питат дали не се е страхувала, майката  отговаря , че с мъж като съпруга и ,няма защо да се страхува.

Двойката вече мисли и за второ дете.

Днес , развитието на медицината дава възможност и на  жените над 50, дори 60-годишна възраст да станат майки. Законодателствата на различните държави определят различна  горна възрастова граница за изкуствено оплождане.

Това обаче поражда множество спорове , голяма част от които са етични.Допустимо ли е една жена да поиска да роди на над петдесетгодишна възраст, ще може ли да отгледа детето си, здраво ли ще се роди то…

Може би случаят с  Раиса, а той съвсем не е единствен, е отговорът на природата.

1 коментар към статиятаДобавете коментар
  1. Тази история е доста неприятна,В днешно време все повече жени започват по трудно да забременяват и съответно се насочват към ин витро и различни начин с което да успеят да сбъднат своята мечта.Радвам се че ни пишете и се надявам и за на пред да е така.Понякога е нужно само да повярваме в едно чудо, за да се случи то.Въпреки всички здравословни проблеми все пак се ражда едно прекрасно дете, тогава вече си казваш че всичко си е заслужавало.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД