Канят уролозите от „Пирогов“ в пловдивската МБАЛ „Медлайн“

   Само преди дни група от 20 лекари уролози напусна спешната болница „Пирогов” в София, заради конфликт със завеждащия отделението по реанимация и анестезиология д-р Цветан Борисов.

 Пресата съобщава, че неведнъж са подавани сигнали за тормоз, достигащ дори до физическа саморазправа, но ръководството на болницата оставя сигналите без отговор.Това е причината, поради която  групата специалисти напуска болницата.Между напусналите са и специалистите от единственото в страната детско отделение по урология.

„Уролозите от „Пирогов“, които вчера вкупом подадоха оставки, веднага могат да започнат работа в „Медлайн“, отправи покана към лекарите д-р Невен Енчев, управляващ съдружник на пловдивската многопрофилна болница.

„Заповядайте при нас! Пловдив има нужда от квалифицирани специалисти в тази област на медицината. В МБАЛ „Медлайн“ ще имате не само отлични условия за работа, добро заплащане, коректни колегиални взаимоотношения, но и уважението, което заслужавате,“ обещава д-р Невен Енчев. Той допълни, че на лекарите ще бъдат осигурени и квартири в града под тепетата.

Днес на уебсайта на здравното заведение е публикувана декларация от медицинския съвет на болницата до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, в която се обявява взетото решение за  прекратяване на  трудовите отношения на д-р Цветан Борисов с УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, като ръководството на болницата назначи временно изпълняващ длъжността ръководител на Отделението по анестезиология и операционен блок към Клиниката по урология.     Медицинският съвет гласува с един въздържал се освобождаването на проф. д-р Славчо Кънчев от заеманата длъжност координатор на Специализиран урологичен комплекс.     Ръководството на болницата предлага и временно изпълняващ длъжността координатор на Специализиран урологичен комплекс и началник на Клиниката по урология.Имената не са посочени.

 

Общо 2 коментара към статиятаДобавете коментар
  1. Чудесно е че толкова добри доктори се посещават взаимно като трупат един друг опит,което винаги е от полза за всеки един пациент.Това са все сериозни болести, за които уви все още няма пълен лек или поне начини от който човек може да са предпази.Радвам се че ни пишете и се надявам да ни информирате все така често.Хубаво е , че се публикуват и в здравното заведение сайтът им декларация от медицинския съвет на болницата до министъра на здравеопазването.Добре е да виждаме какво искат и какви грижи полагат.

  2. Това са новини,които трябва да ни накарат да се чустваме по сигурно за нашето здраве ако се наложи.Много е тъжно когато ти е нужно добър лекар или някаква по специална операция как всички лекари очакват да им бутнеш малко повече пари.Хубаво е че ще имат не само отлични условия за работа, добро заплащане, коректни колегиални взаимоотношения, и всичко,което е нужно за доброто облсужване.Очакваме да ни пишете пак.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД