Излезе „Съвети на зъболекаря“ – първото безплатно електронно издание за пациента

Здравословна рецепта на Катерина Евро, бременност и орално здраве, първото посещение в денталния кабинет са само част от темите в бр. 1 на „Съвети на зъболекаря” – първото електронно издание в България за пациента и неговото дентално здраве. Списанието е съвместен продукт на Асоциацията на денталните менидъжри в България (АДМБ) и професионалното издание на българските зъболекари в. „Стоматологичен свят”. Първи брой е изцяло финансиран от АДМБ. Можете да го намерите на сайта на АДМБ – http://admb.bg/spisania/. Изданието ще бъде разпространявано безплатно (чрез линкове или прикачен файл) на този етап до 100 000 електронни адреса, пациентски организации, журналисти, както и при желание от членовете на АДМБ до техните пациенти. Планираме да излиза 4 пъти в годината, формат А-4, съобщиха издателите.
Списанието има за цел
да повишава денталната култура на българина. Информацията в него е подготвена от специалисти. В „Съвети на зъболекаря” ще бъдат публикувани образователни статии, ще се отговаря на въпроси на читатели. Списанието ще представя денталните практики от цялата страна, членове на АДМБ, техните инициативи, благотворителност, промоции и пр., както и победителите от конкурса „Мениджър на дентална практика“.В изданието със свои статии ще участват и представители на останалите професионални дентални организации – на ортодонтите, пародонтолозите, ендодонтистите и т.н., както и специалисти от денталните факултети – в този брой в рубриката „Наш гост” е деканът на ФДМ-София, проф. Андон Филчев.Списанието има амбицията да представя инициативите на цялата дентална общност пред обществото, включително  епидемиологични изследвания, данни на СЗО и пр. Утвърждаващо живота, усмихнато и развлекателно – това са останалите му характеристики. В него ще има винаги по едно известно лице на корицата (лицата, които ни карат да се усмихваме) .Ще се организират игри с награди. Първата е – „Познайте на кого са тези усмивки”. В сайта на АДМБ – http://admb.bg/ – можете да попълвате отговорите си. Трима от позналите, определени чрез жребий, получават безплатно почистване на зъбен камък и полиране.
В списанието има активирани линкове, които водят директно към сайтовете на участниците или към техни презентации в интернет.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД