Немски апарат спира болката във врата, гърба и кръста

Апаратът бързо елиминира болката

Апаратът бързо елиминира болката

Няма човек, който поне веднъж в живота си да не е изпитал болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, на мускулатурата, проблеми в гърба. Особено при смяна на сезоните, при застудяване, както е в момента. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени” – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с шепи лекарства, за да спрат болката.

А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението дава екип немски изследователи в университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат – механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия / MaRhyThe – МаРиТе/.

Какво се постига с него? Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, и на болестите, установява д-р Улрих Рандол. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.

МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат. Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие, мигрена и др. Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травми и при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.

Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при “неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.

МаРиТе има изключителен ефект и при страдащите от диабет и едно от най-тежките усложнения на болестта – диабетното стъпало. С тази терапия д-р Улрих Рандол спасява от ампутация гангренясалите вследствие на диабет пръсти на краката на д-р Масару Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”.

Матрикс уредът се използва в 15 страни в света от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на матрично-ритъмната терапия в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън – човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес и много други, тя е „терапията на новото хилядолетие”.

В България МаРиТе основно се прилага в Духовна и здравна академия „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари е постигнал завидни успехи”, подчерта д-р Рандол при посещението си в България през 2011 година.

Именно с революционния немски апарат, който се използва и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център „Гарабитов“ направиха и невъзможното – премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазено от камион момче. За случая на Валери Стоилов научи цяла България.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД