Свръхмодерна уро апаратура вече и в България

Лазерното разбиване на камъни е безкръвен и доказано ефективен метод за лечение на всички видове камъни, без значение от тяхната локализация – в бъбреците, в уретерите или в пикочния мехур. Лечението на камъни в бъбреците е една от основните дейности на Отделението по урология и андрология на МБАЛ “ВИТА”, София, което е оборудвано с последно поколение лазер за разбиване на камъни – Sphinx jr. на немската фирма LISА. Урологичният екип на болницата вече работи с най-съвременния, флексибилен уретроскоп на фирмата Olympus за лазерно разбиване на камъни в бъбреците.

 „Стремим се да предложим най-съвременни и високотехнологични методи за лечение на урологични проблеми. Днес с този ултратънък и гъвкав уретоскоп изцяло гарантираме комфорта и безопасността на пациента“, коментира д-р Васил Василев, Началник на Отделението по урология и андрология на МБАЛ “ВИТА”, София.

 Уретроскопът е с дебелина на върха едва 2 мм, а на тялото- под 3 мм и позволява почти 360 градуса огъване на върха. По този начин лазерът достига до всички отдели на бъбрека и чашките му и се улеснява прецизното разбиване на камъка. Достъпът до прицелната структура е през пикочния канал и не се налага да се правят разрези или дупки на кожата. Безкръвната интервенция е и с кратък болничен престой – средно 1 ден.

„Уролозите на „Вита“ се справят успешно с всички видове камъни в бъбреците, дори и с тези с много големи размери -  2-3 см. А с покупката на новия уретроскоп урологичното отделение на болницата става ултрамодерно,“  обясни д-р Тихомир Савчев, управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Вита“.

За допълнителна информация и записване на часове: 02 960 49 50, 02 960 49 51, 02 960 49 52 и www.vita.bg

 

 

 

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД