Специален „Вита МОвембър пакет“ за профилактика на рака на простатата

MOvember_простата

MOvember_простата

Ноември е месецът за борба с рака на простата. Самата дума „МОvember“ е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – „Mo“ и месец ноември (November). Целта е да се привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и по-конкретно върху тежкото и типично мъжко заболяване – рак на простатата. Ранното диагностициране и лечение на рака на простатната жлеза има съществено значение за прогнозата. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани веднъж годишно от лекар-специалист уролог.

„Данните показват, че всяка година в България има нови 1500 случая на рак на простатата. Проблемът е в късното му диагностициране. Профилактиката е най-добрата възможност за всеки от нас“, коментира д-р Тихомир Савчев, управител на болница „Вита“.

От 01.11. до 30.11.2016 г. по време на целия „мъжки месец“ пациентите могат да се възползват от специален „Вита МОвембър пакет“ за Профилактика на рака на простатната жлеза на цена 25 лв. Пакетът включва:

Клиничен преглед от специалист-уролог

  1. Ултразвуково изследване на простатната жлеза (ехография):
  • Измерване на остатъчна урина.
  • Измерване обема на простатната жлеза – измерва се след уриниране.
  1. Изследване на PSA (простата-специфичен антиген): кръвно изследване, което задължително се прави преди ректално туширане или 7 дни след него.
  2. Ректално туширане (дигитално ректално изследване): през ануса се палпира простатната жлеза. Пациентът е в странично или коленно-лакътно положение.

Специалният „Вита МОвембър пакет“ важи за прегледи през ноември в МБАЛ „Вита“ (София, ул. Драговица 9) по следния график:

Понеделник: 16:00 – 19:00 ч.

Петък: 09:00 – 12:00 ч.

 Задължително е предварително записване на час на телефон: 02 960 49 50, 02 960 49 51 или 02 960 49 52.

Редовната цена на пакет „Профилактика на рака на простатната жлеза“ е 55лв.

 

 

 

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД