Откриха първата учебна година за обучение на дентални асистенти

На 8-ми януари  2012г. в София, в сградата на „Нипроруда“ официално стартира първата учебна година за обучение на дентални асистенти (помощници на зъболекаря) . Центърът за професионално обучение „Хипократ” организира за първи път в България обучение по европейски стандарт за придобиване на тази професия. Тя е регистрирана под № 723010 в Единния класификатор на професиите.

Откриването събра първокурсниците – 30 души от цялата страна (29 жени и един мъж), както и техните преподаватели, представители на Българския зъболекарски съюз (БЗС), Сдружението на българските зъболекари (СБЗ), Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ), много официални гости и съмишленици. На церемонията специален гост бе доайенът на българските зъболекари и единствен академик в денталното съсловие – акад. Николай Попов. Представителят на Националната агенция за професионално образование и обучение г-н Лъчезар Лазаров също присъства на откриването. Стартът на учебната година започна с водосвет.
Представителят на Националната агенция за професионално образование и обучение Лъчезар Лазаров информира курсистите, че ЦПО „Хипократ” е лицензиран от агенцията .Нещо повече-свидетелствата за професионална квалификация, получени след успешно положен държавен изпит ще се признават и в ЕС.
На откриването бе представен и преподавателският екип. Курсистите ще се обучават на правна нормативна база, психология, компютърна технология, английски, хигиенни норми, здравни грижи, базови дентални грижи, икономически дисциплини и пр. Те ще овладяват професията помощник на зъболекаря в продължение на 8 месеца (4 модула). Формата на обучение е съботно-неделен курс от 9 до 19 ч. Следват практическа работа и полагане на държавен изпит. Записването за сегашния курс е приключило преди обявения краен срок поради запълване на всички места.

Нов курс със същата програма ще стартира на 18 март 2012 г.
За повече подробности: www.hippocratesbg.com
Автор: Катя Стайкова

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД