Над 3 500 лв. събраха само за един час за болно дете в Пловдив

Доброто е заразно, доказаха десетки пловдивчани  на 22 декември. Те подкрепиха благородната кауза, инициирана от 2-ма млади техни съграждани за набиране на средства за болно детенце, като само за 1 час дариха над 3 500 лв. Петрана и Явор Калинин организираха в МОЛ „Галерия Пловдив” благотворителна изложба-търг с купени от тях 11 картини и 4 маски от остров Бали. Средствата са за лечението на Християн Шишманов, който е на 2 годинки и 5 месеца и страда от детска церебрална парализа.
Изложбата „От Бали, с усмивки и Любов!” стана възможна и с помощта на няколко фирми, явно заразени от ентусиазма на семейството. Винзавод „Асеновград” подари вино за коктейла по време на търга, от „Евромес” бяха вкусните мезета, „Мила Кетъринг” подреди трапезата и украси празнично салона,  „T-media” отпечата 40 фотоси от Бали, снимани от Явор и Пепи. Инициативата подкрепиха и „Derma Vision”, „Сиенит Холдинг”, МОЛ„Галерия Пловдив” и едни от най-влиятелните български медии.
„Много сме щастливи и доволни”, споделиха Павел и Мануела Шишманови, родителите на малкия Хриси. През цялото време слънчевото момченце засипваше с усмивки своите приятели-дарители. А те му пожелаха до няколко месеца да е напълно здрав. В началото на февруари семейството заминава за консултации в Парижка болница.
Автор : Катя Стайкова

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД