Вземи си куче за здраве

Да отглеждаш куче в апартамент не е никак  лесно, но има терапевтичен ефект за стопаните, твърдят британски изследователи.
В изследването взели участие повече от 200 британски семейства , отглеждащи различни породи кучета.Всички членове на тези семейства се оказали по-здрави от членовете на групата  без домашен любимец. Най-силно положително влияние домашните любимци оказали върху нервната и  сърдечно-съдовата система на стопаните си. И, ако все пак стопанин на куче е получил инфаркт, то той се е възстановявал многократно по-бързо в присъствието на своя любимец. Благотворно влияние е забелязано и по отношение на редица други болести.
Специалистите стигнали до извода, че в организма на кучето всички жизнени процеси протичат много по-активно, в резултат на което животното излъчва повече положителна енергия, която естествено споделя със стопанина си. Не е за пренебрегване и фактът, че честите разходки раздвижват и стопанина, освен това му дават възможности за нови  социални контакти.
Отглеждането на домашни любимци е полезно и за децата – те се научават да се грижат за някого и стават по-зрели и отговорни .

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД