ЛОГИТА- уникален метод за преодоляване на заекването

Методът "Логита"

Заекването не е съдба. То представлява  нарушение на темпоритмичната организация на речта, възникващо обикновено към 3-5-годишна възраст. При него плавността на речта се нарушава от неволеви повторения и/или удължавания на звукове, срички, думи или фрази, а също и от неволеви паузи или принудителни прекъсвания. Обикновено отключващ фактор е стресова ситуация. Заекването започва внезапно, като силата му зависи много от обстановката, събеседника; самият заекващ осъзнава отлично проблема, което води до притеснение, понякога до отказ от говорене.Спазмите (блокажите) на говорната мускулатура могат да бъдат локализирани в един или няколко отдела на говорния апарат: дихателния, гласообразуващия и артикулационния. Тъй като няма яснота по редица въпроси, свързани с видовете заекване, с причините за появата им, няма и единна терапевтична стратегия.
Около 4% от децата и 1-2% от възрастните страдат от проблема заекване.Приблизително 60 милиона души в света ежедневно са притеснени от мисълта за това, че не могат напълно да изявят своите възможности, поради говорния си проблем.
Затрудненото общуване с околните, към което води заекването се отразява неблагоприятно върху цялостното развитие на личността , на  социалната и професионална реализация и адаптация.
Уникалният метод  Логита   дава възможност на хора от различни възрасти да преодолеят заекването за един месец.
Методът е създаден от екип от български логопеди и специалисти.
Комбинирани са терапевтични практики от различни школи, доказали ефективността си.
Методът е комплексен и включва ежедневни упражнения със специално разработена за целта софтуерна програма.
Не се използват медикаменти и се разчита единствено и само на специалната методика и интензивността на упражненията включени в програмата на едномесечния курс.
Развлекателните социални мероприятия, спорта, театъра и други допринасят за по-лесното и по-приятно постигане на плавен говор и съдействат за трайността на постигнатия резултат.
Програмата е подходяща за всички възрасти без ограничение и дава еднакво добър резултат.За децате е необходимо да могат да четат(трябва да са навършили 8 години), тъй като компютърните упражнения са свързани с четене.
Повечето от хората, преминали през програмата  Логита са правили опити да се справят с проблема, посещавайки различни терапии, но за съжаление безрезултатно.Понякога идват в центъра безкрайно обезверени.
Видео-материалите от първоначалното състояние и сегашното на вече преминалите програмата разсейва до голяма степен съмненията им .Tова, което напълно връща вярата им в бъдещия успех  са бързите промени, които те сами регистрират още през първите дни на курса, а и имат възможност да видят и чуят другите хора, които в момента правят програмата и говорят вече гладко и без затруднения.
Логита има представителства в Испания и Турция и сега предстои да баде отворено такова в Белгия.Програмата е подготвена на английски, френски, испански, турски и български език.
За тези, които нямат възможност да посетят центровете на „Логита” е подготвен и онлайн вариант, за работа от дистанция.
През курса на „Логита” са преминали успешно над 3000 души от различни страни – Германия, Швейцария, Австрия,Колумбия, Аржентина, България, Турция, USA, Англия,Холандия, Белгия, Канада, Южна Африка и други.
Всички те са безкрайно щастливи, че вече могат да говорят,  без да заекват.Стават по-уверени и имат по-високо самочувствие.Освен това намират много нови приятели   и получават право да посещават центровете „Логита” навсякъде по света , когато и колкото желаят, без да се налага допълнително да заплащат за това.
Получават безсрочно членство в Логита и могат да участват във всички мероприятия, които се организират.
По този начин те получават подкрепа винаги когато желаят и са част от едно голямо общество, обединено от общия проблем, който всеки е преодолял посредством метода Логита.

Общо 2 коментара към статиятаДобавете коментар
  1. Този проблем засяга наистина много хора и е много болезнен. Имах съученичка, която заекваше. Наистина заекваше много не можеше да си поеме въздух и това я караше да се притеснява още повече и да заеква още повече. Беше много изнервящо, когато някоя учителка решеше да я изпита устно – горката Ива едвам довършваше едно изречение за 5 минути. За нейно щастие повечето учители й влизаха в положението и я изпитваха писмено.

  2. Сега чувам за този метод и е страхотно, ако наистина действа.Понякога имам чувството че искам да кажа толкова много неща, че започвам да заеквам, много странно чувство, не може да го контролираш. Същото е при сугестопедията, за която на скоро научих.Идеален начин на да учиш език като с наблюдение на чуждо езиков курс за възрастни или деца според профила на преподавателите, може да прекараш няколко часа, които ще минат като един сън, но на края ще може да говорим спокойно езика.Логита е идеален начин и поздравявам всеки, който реши да премахне това в себе си.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД