Руски професор е на път да изобрети лек срещу остаряването

Руски учен е на път да открие  начин да запази отличната физическа форма на човешкото тяло даже в пенсионна възраст. Професор Владимир Скулачов твърди, че е открил антиоксидант, който постепенно намалява причиненото от възрастта влошаване на здравето на хората. Както разказва ученият, 99% от кислорода в човешкия организъм се превръща в безобидна вода, но останалият 1 % се преобразува в опасен супероксид, който води до появата на много токсични вещества. Затова се налага да се търси антиоксидант, който да преустанови  процеса и следователно – самото стареене на организма.
Най-голямата трудност в изследванията, отнели  повече от 40 години,  се оказва откриването и блокирането на възможните странични ефекти. Учените от цял свят са на мнение, че д-р Скулачов е на прага на значителни открития, пише InoSMI .В момента работата върви към своя край и само след няколко години може да се очаква пускането на „еликсира на младостта” в производство.
По-рано британски дерматолози стигат до извода, че за да се достигне желаната от мнозина цел – предотвратяване на стареенето, е нужно да се спазва едно особено важно условие – кожата трябва да е достатъчно хидратирана. Били проведени мащабни дългосрочни изследвания, в хода на които се изяснило, че бързината на развитие на бръчките е пряко свързана със състоянието на кожата.
Източник:   ROSBALT

1 коментар към статиятаДобавете коментар
  1. Това означава ли, че като станеш младлик ще бъдеш също и по-здрав. Щото е кофти да се разхождаш с опъната кожа на тинейджър, с значително оредяла коса, очила за всякакво виждане и бастун в ръка.

Коментар

Моля, въведете име

Задължително

Моля, въведете валиден имейл адрес

Задължително

Моля, въведете текст

Популярно за медицината © 2012 Всички права запазени.

Издателство - Лабиринти БГ ЕООД